De Wâlden ‘Sportploeg van het Jaar’ én verlengt met trainersduo

22 januari 2018
Deel dit bericht:

Het was een uitstekend weekeinde voor KF De Wâlden. Niet alleen won de fusieclub van De Parabool met ruime cijfers (32-27) in de Eerste Klasse B, ook werd de ploeg gekozen tot ‘Sportploeg van het Jaar’ in noordoost Friesland en heeft het de contracten met hoofdtrainers Sake Koelma en Gerard de Haan met één jaar verlengd.

,,Ik heb niet lang hoeven denken om nog een jaar door te gaan met deze talentvolle, jonge selectie”, vertelde een blije Koelma over de contractverlenging, die hem voor het derde jaar eindverantwoordelijke maakt bij De Wâlden. ,,Helemaal niet meer toen ook Gerard aangaf graag door te willen met de samenwerking.” Vanuit de club en de spelersgroep geniet het trainersduo ook nog altijd veel vertrouwen.

Voor De Haan was het eveneens geen moeilijke keuze om te verlengen. ,,Er is een goede klik tussen Sake en mij en met de spelersgroep”, legt de trainer van het tweede team en assistent van het eerste uit. ,,We hebben het gevoel dat er nog meer rek in de spelersgroep zit en de prestaties tot dusver prima zijn. Met het tweede willen we dit seizoen graag kampioen worden en de druk op het eerste houden, om ook hen scherp te houden.”

Een van de prestaties die bereikt werd onder Koelma en De Haan, was in hen eerste jaar: De Wâlden promoveerde naar de Overgangsklasse. Dat kampioenschap leverde De Wâlden bovendien de titel ‘Sportploeg van het Jaar’ op van noordoost-Friesland, bij de verkiezing van RTV NOF. Van de meer dan 23 duizend stemmen (!) ging het meerendeel naar De Wâlden, die ook de steun van de vakjury kreeg. Koelma: ,,Een hele mooie bekroning om na de nominatie ook daadwerkelijk te winnen. Een compliment voor de selectie en de hele vereniging.”

Het weekeinde werd tegen De Parabool zaterdag bovendien in stijl afgesloten. Tegen de Groninger studenten ging het de eerste tien minuten gelijk op, maar daarna liep de thuisploeg eenvoudig weg, mede dankzij een aanvallend sterk spelende Rienk van der Meer en Bareld Bos, die zijn vakgenoten veel liet scoren.

Meer nieuws
Hoofdsponsors