Kangoeroe Klup

Eens in de twee/drie weken komt de Kangoeroe Klup op zaterdagochtend bij elkaar. De Kangoeroe Klup organiseert activiteiten voor kinderen in de leeftijdscategorie van 3 tot en met 6 jaar. Er worden verschillende spelvormen uitgezet voor de kinderen en andere leuke activiteiten georganiseerd. De kinderen van de Kangoeroe Klup maken zo al een beetje kennis met de sport korfbal. Maar ze leren met name spelenderwijs hun motoriek en hun sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Cursus

Een aantal personen binnen KF de Wâlden is begonnen met het volgen van een cursus die aangeboden werd door de korfbalbond. Deze personen hebben binnen de club anderen weer opgeleiden zodat er een breder kader is ontstaan.
Op de zaterdagen dat de Kangoeroe Klup er is, staan er nu ongeveer vier ‘juffen’ en ‘meesters’ voor elke groep. Met veel enthousiasme brengen zij de korfbalsport onder de aandacht, maar vooral het aspect ‘plezier’ staat voorop.

Alle scholen van de Trynwâlden zijn op de hoogte gesteld van onze Kangoeroe Klup, waardoor wij ook hopen dat er in het seizoen van 2016-2017 weer nieuwe leden bij komen. De groep jonge kangoeroes is namelijk goed vertegenwoordigd maar het zou leuk zijn wanneer er komend jaar ook wat meer 5-jarigen en 6-jarigen bij zouden komen. DUS GEEF JE OP!

 

Kangoeroe klup een groot succes

De Kangoeroe Klup is binnen veel verenigingen een groot succes, waaronder ook bij KF de Wâlden. Vanaf de leeftijd 3 tot en met 6 jaar zijn kinderen welkom.
Het is altijd mogelijk om op een van deze ochtenden eens vrijblijvend te komen kijken bij de Kangoeroe Klup. De Kangoeroe Klup worden binnen onze vereniging op twee locaties georganiseerd.

De Kangoeroe Klup doet ook mee aan leuke activiteiten, enkele voorbeelden:

  • Een zwarte pieten parcours rondom Sinterklaas
  • Spelletjesochtend/middag bij kinderboerderij Stiens
  • Team van de week zijn bij het eerste team van de korfbalclub
  • En nog veel meer…

Locatie kangoeroe klup

De bijeenkomsten worden gehouden op zaterdagochtend op twee locaties. Namelijk de gymzaal te Gytsjerk en de gymzaal te Tytsjerk.

Word lid van de kangoeroe klup

Kinderen kunnen lid worden van de Kangoeroe Klup tegen een kleine vergoeding van € 2,50 per maand. Voor opgave en informatie kun je contact opnemen via kangoeroeklup@kfdewalden.nl.

Kijk ook eens op de website www.kangoeroeklup.nl.

Hoofdsponsors