De Wâlden trots op scheidsrechter Kloosterman

5 februari 2018
Deel dit bericht:

De Wâlden is trots op het feit dat Rutger Kloosterman, arbiter namens de fusieclub, voor het eerst heeft opgetreden in de Korfbal League als grensrechter. In recordtijd heeft de 26-jarige Kloosterman zich opgewerkt tot het hoogte niveau in Nederland. Tijdens de wedstrijd Fortuna – TOP, de regerend landskampioen, maakte hij zijn debuut naast arbiter Johan Vries.

“Het was geweldig”, aldus Kloosterman, die eerder al wel de vlag hief bij het Nederlands achttal tegen LDODK in een oefenduel. “De zenuwen vielen wel mee, het was eerder gezonde wedstrijdspanning. Na de eerste minuten in de wedstrijd verdween de spanning helemaal. Al met al vind ik dat we het goed gedaan hebben, al zijn er natuurlijk punten die mee moeten naar volgende week.”

Het mooiste moment tijdens de wedstrijd was juist een beslissing om niet te vlaggen voor een overtreding. “Er deed zich een prachtige kans voor, waardoor voordeel geven beter was. Dat zijn geweldige momenten voor scheidsrechters. En het laatste fluitsignaal gaf ook een goed gevoel: mijn debuut zat erop en ik was er zonder kleerscheuren doorheen gekomen. In de League gelden er toch andere wetten dan op andere niveaus.”

Zijn vuurdoop op het hoogte niveau smaakt in elk geval naar meer. “Johan Vries en ik willen verder naar elkaar toegroeien als scheidsrechter en assistent. Op termijn zou ik zelf als arbiter ook graag de Hoofdklasse behalen en kijken of het wellicht mogelijk is om later te fluiten in de Korfbal League”, besloot Kloosterman.

Meer nieuws
Hoofdsponsors